Met PolyEsther heb ik een missie.  Iedereen mag creativiteit ontdekken.

Omdat iets nieuw leren leuk is. En iets maken met je handen, eigenlijk iets maken met je hoofd is.  Ook al is het resultaat niet niet zoals je in het museum tegenkomt. Je maakt je eigen kunst, met je eigen verhaal.

Ik geloof dat het iets maken met je handen je plezier geeft, je kan verwonderen, en je kan verrassen.

Al op de lagere school ben ik begonnen met het geven van lessen. Tussen de middag, dat was toen nog anderhalf uur, leerde ik mijn klasgenoten hoe ze steken konden maken met naald en draad. Toen mijn ouders erachter kwamen, was het afgelopen.

In mijn tijd van de saaie kantoorbaan heb ik mijn collega`s uitgelegd hoe de apparaten werken waar we service voor verleenden, deed de planning en probeerde ze te voorzien van de juiste kennis, ik wilde ze altijd helpen wanneer ze vragen hadden.

Daarna heb ik jaren naailes gegeven, zeker tijdens de studie aan de kunstacademie in Enschede, waar ik afstudeerde, net voor mijn 50e verjaardag. 

Sindsdien probeer ik iedereen warm te maken voor kunst. Als workshopleider voor kunstworkshops. En ook workshops voor het maken van je egen kleding doe ik graag!