Macramee mee!

 

Wanneer je mij vraagt of ik een workshop macrameeën wil geven, dan kan ik natuurlijk geen nee zeggen! Dus ik toog aan het werk. Dat wil zeggen dat boeken van de bieb ga halen, in mijn eigen boekenkast ga kijken en of er al youtube video`s zijn! En inderdaad, er is genoeg materiaal over macrameeën te vinden. Aangezien de workshop 2 uur duurt, moet het natuurlijk niet een al te groot project worden, en iets wat je thuis af kunt maken, mocht het niet lukken tijdens de workshop.   Ah, een plantenhanger natuurlijk! 

 

Esther laat plantenhanger zien

Dus met materiaal uit de kringloop (want upcycling en hergebruik is belangrijk) heb ik een prachtig voorbeeld gemaakt!

Zaterdag 22 oktober was het zover. Op het moment dat Aktief Winterswijk de deuren opende, stonden de dames al voor de deur te wachten. De workshop had plaats ín de kringloop, en Aktief had dit al  goed voorbereid, natuurlijk met koffie en koekjes, maar ook materiaal, gordijnringen en (weck) potten.

Sommige dames hadden in een ver verleden al eens aan macrameeën gedaan. Maar toch, de knopen waren best lastig. Tot je ze door had zeiden ze; ‘dan knoop je vlug de plantenhanger in elkaar.’ Ging het fout, moest er natuurlijk uitgehaald worden.

Het was supergezellig, en zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je ook een workshop Actief Winterswijk volgen? Kijk op de site van Aktief voor een creatieve workshop!

 

 

Wil je meer weten? Vul heet formulier in!

4 + 3 =